15 години от кончината на Michael Jackson – 15 от най-големите му хитове

15 години от кончината на Michael Jackson – 15 от най-големите му хитове
25 Юни 2024

"Хората ме питат как правя музика. Казвам им, че просто стъпвам в нея. То е като да стъпиш в реката и да се понесеш по течението. Всеки момент в реката има своята песен.", споделя в свое интервю Michael Jackson, когото загубихме на днешната дата преди 15 години (25 юни 2009 г.).

Боготворен и отричан, Кралят на поп музиката остави ярка следа. Последните му обявени концерти, посветени на 50-годишнината му, така и не се състояха, но ще бъдат запомнени с това, че 1 милион билета бяха разпродадени само за няколко часа след пускането им и след смъртта на Jacko само един човек е върнал билета си – всички останали ги запазват...

Част от постиженията му включват 15 награди Grammy, в това число Grammy Legend Award и Grammy за цялостен принос. Има 1 милиард продадени албума, 2 звезди на Холивудската алея на славата, поставя редица рекорди на Гинес, включен е в Rock & Roll Hall of Fame като е един от малкото артисти, с това признание два пъти (с The Jackson 5 и като солов изпълнител). Част е от Залата на славата на авторите на песни, а творбата му "Thriller" е най-продаваният албум в историята на музиката за всички времена.

Днес почитаме Michael Jackson като ви припомняме 15 от най-големите му хитове:

1. "Billie Jean"

2. "Thriller"

3. "Beat It"

4. "They Don’t Care About Us"

5. "Black Or White"

6. "Smooth Criminal"

7. "Remember The Time"

8. "The Way You Make Me Feel"

9. "Bad"

10. "Earth Song"

11. "Who Is It"

12. "Dirty Diana"

13. "Heal The World"

14. "Blood On The Dance Floor"

15. "Will You Be There"

Прочетете още