Венсан Касел връчи международната награда BraVo на Светлана Захарова

Венсан Касел връчи международната награда BraVo на Светлана Захарова
22 Март 2018

На бляскава церемония в „Большой театр” в Москва популярният френски актьор Венсан Касел, носител на „Сезар”, връчи международната награда BraVo в категорията „Балет на годината” на Светлана Захарова. Голямото признание на Захарова е за авторския проект „Аморе”, който българската публика ще види на 10 май  в зала 1 на НДК благодарение на „Жокер медиа”.

По време на награждаването Венсан Касел не скри огромното си вълнение и дори проговори на руски: ”За мен е чест да връча награда на великата Светлана Захарова!”. Според него BraVo е един цял свят, тъй като обхваща музиката във всички направления и жанрове. „отхвърляйки условностите, тя обхваща киното и модата – стилна, мащабна, единствена по рода си” - добавя актьорът.

Захарова е особено щастлива от тази награда, която е първа, за първият й самостоятелен проект „Аморе”.

В другите категории носители на награди са Род Стюарт, Дмитрий Хворостовский – посмъртно, за последният му проект „Риголето” и т.н.

Светлана Захарова се включи в концертната програма на събитието с „Умиращият лебед” на Сен-Санс. В нея взеха участие и Хосе Карерас, Анна Нетребко и други.

В наградения спектакъл „Аморе”, който ще видим на 10 май в НДК на Светлана Захарова, ще партнират водещите солисти и артисти на „Большой театр” – Михаил Лобухин, Денис Родкин, Денис Савин и други , както и емблематичното име в съвременния балет Патрик де Бана.

Прочетете още