Великолепните места, които доказват, че раят е на Земята

Великолепните места, които доказват, че раят е на Земята
18 Юли 2018

Забравете за аква парковете, влакчетата на ужасите или претъпканите с туристи градове. Кому е нужно да пропътува хиляди километри, да похарчи огромна сума пари и да пропилее безценното си време, за да чака някъде на опашка? Природата е най-прекрасното нещо на нашата планета – нищо, създадено от човека не може да се сравнява с нея. Най-привлекателните атракции на Земята са великолепните й пейзажи. Ако съществува рай на земята, то ние можем да се докоснем до него на тези места:

Тайланд

Без съмнение Тайланд е най-популярната туристическа дестинация в Югоизточна Азия. В тази магическа страна може да откриете почти всичко, от което се нуждаете за вашата перфектна почивка: кристално чисти плажове, приключенски джунгли, вкусни тайландски ястия, евтини бунгала на самия плаж и някои от най-добрите луксозни хотели в света. В тайланд има по нещо за всеки и всеки бюджет.

Известна също като „Земя на усмивките“, Тайланд е страна, която предоставя незабравими спомен и вълнуващи мигове за всеки, който я е посетил. Тайландският архипелаг Phi Phi е посочен като един от най-красивите в целия свят. В действителност, някои от най-емблематичните фотографии и пощенски картички на Тайланд са направени на Phi Phi, който се състои от шест острова, въпреки че само един от тях е населен. Другите пет са осеяни с идилични плажове и живописни варовикови образувания. Заобикалящото море е осеяно с коралови рифове, които са друг пример за уникален морски живот. Плажът Maya Bay, част от Phi Phi е сочен за едно от райските кътчета на земята.

Малдивите

Ако искате да избягате от света и да се отдадете на романтика и необятна красота, то вашето място са Малдивите. Те са сред най-хубавите места за дайвинг, което е и водещия мотив на чужденците да се насочват там. Освен уникалните плажове и природа, морският свят е обект на изследване и очарова всеки посетител. Марко Поло е нарекъл това чудно място “цветето на Индия”, а пътешественика Ибан Батута го определя като “едно от чудесата на света”.

Кауай, Хавай

Ако има рай на Земята, той със сигурност се казва Кауай и се намира в Хавай. Носи псевдонима „градински остров”, защото е буквално покрит със зеленина. Въпреки че всеки един от осемте хавайски острова е зашеметяващ, Кауай заема първото място. Той е най-старият и най-северният от всички острови в Хавай. С живописно тропическо крайбрежие, Кауай „приютява” скалите край На-Пали, както и каньонът Уаймея „в сърцето” на острова. Ако отдихът под тропическото хавайско слънце не е достатъчен, непременно грабнете шнорхела и изследвайте кристално чистите води, заобикалящи острова и изобилстващи от тропическа риба.

Сейшелите

Сейшелските острови са едно от най-приказните кътчета, които човек може да открие на нашата планета. Според легендата, след като Бог сътворил света, останали му шепа диаманти. Той погледнал на изток от Африка и си казал: "Тук мога да създам самата прелест." Пръснал диамантите в океана и създал малко съзвездие от гранит и корали - Сейшелските острови... един от най-запомнящите се пейзажи в света.

Сейшелските острови са връх на потънал древен континент... пясъкът им е коралов, ослепително бял и с удивителната особеност да не се нагрява и при много високи температури... а природата - съхранена такава каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на орхидеи. Тук са едни от най-красивите и чисти плажове в света с прозрачно бял пясък.

Прочетете още