TLC се завръщат на музикалната сцена след повече от 15 години

TLC се завръщат на музикалната сцена след повече от 15 години
2 Март 2017

Хитовото хип-хоп трио (вече дуо) на 90-те години TLC се завръща на музикалната сцена след повече от 15 години, за да издаде последния си албум. За целта през 2015 година Тион Уоткинс "Т-Боз" и Розонда Томас "Чили" набраха средства от феновете си чрез кампания на платформата "Кикстартър". 2 години по-късно те вече са готови с албума си, който по данни на техния мениджър ще бъде пуснат на пазара през лятото.

Феновете спонсорираха проекта в замяна на автографи от двете диви на 90-те години или кино вечер с някоя от тях. Така TLC успяха да съберат колосалните 150 000 долара за по-малко от седмица. Когато даренията достигнаха 430 000 те прекратиха събирането на средства. Това е първият студиен албум на TLC, откакто третият член на женската банда Лиза Лопес почина трагично през 2002 година в автомобилна катастрофа.

Снимка: aaliyahwithme

Припомняме, че третият албум на групата, който носи заглавието "FanMail“, излиза през 1999 година и дебютира под номер 1 в Billboard 200. От него са продадени 11 милиона копия, а синглите "No Scrubs" и "Unpretty" се превръщат в абсолютни хитове.
Списание Billboard класира TLC като едно от най-големите музикални триота. Между 1990 и 2002 групата има десет топ сингъла, четири номер едно сингъла, четири мулти-платинени албума и спечелени пет награди Грами. През 2012 г. TLC се класира на 12 място в топ 100 на най-велики жени по телевизия VH1 и като номер едно момичешка група.

Ето снимки на TLC именно от тези времена...

Снимка: womenofthe-90s

Снимка: vintagewoc

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още