Thriller на Michael Jackson в 3D формат! Световна премиера на Филмовия фестивал във Венеция

Thriller на Michael Jackson в 3D формат! Световна премиера на Филмовия фестивал във Венеция
15 Август 2017

Режисьорът на видеото към песента Thriller на Майкъл Джексън Джон Ландис направи 3D версия на филмчето, която ще бъде показана за първи път на Филмовия фестивал във Венеция 2017. Фестивалът ще стартира на 30-ти август и ще продължи до 9-ти септември.

14-минутното филмче с танци на блестящия Майкъл Джексън в компанията на зомбита излезе през 1983 година. Тогава видеото бе прожектирано в киносалоните и в продължение на три седмици се въртеше всяка вечер в изпълнената до краен предел зала на кино AVCO в Лос Анджелис. Това е единственият музикален филм във Филмовия каталог на Националната библиотека на Американския конгрес. В официалния VEVO канал на Майкъл Джексън видеото има близо 430 милиона гледания.

Песента Thriller е от едноименния албум на Майкъл Джексън от 1982 г., продуциран от Куинси Джоунс. И до момента той остава най-продаваният албум в историята на музиката за всички времена! От него са продадени над 66 милиона копия. Албумът отбеляза и още един рекорд – печели на Майкъл 8 награди “Грами”. Песента е написана от Род Темпъртън.

Ето го и оригинала на видеото:

Преди реализирането на новия проект от Джон Ландис, дълго се водеха съдебни спорове. Първоначалната идея бе новата версия на видеото да бъде част от турнето "This Is It", но спорове, свързани с авторските права, възпрепятстваха осъщесвяването й. След години на съдебни битки, започнали шест месеца преди смъртта на Майкъл, Ландис получи желаното възнаграждение – 50 процента от приходите, и пристъпи към работа по реализирането на идеята си.

От компанията, която управлява наследството на Майкъл Джексън, посочват, че новата версия на видеото би удовлетворила творческия замисъл на музиканта: „Майкъл Джексън създаде Thriller като богато филмово преживяване – весело, страховито и безкрайно забавно. Триизмерната версия е съвременният прочит на първоначалната визия на Майкъл и Джон Ландис. Почитателите по целия свят ще се влюбят в нея!“

Прочетете още