Световното шоу Breakin` Mozart идва у нас на 20 ноември зала 1 на НДК

Световното шоу Breakin` Mozart  идва у нас на 20 ноември зала 1 на НДК
19 Юни 2018

На 20 ноември зала 1 на НДК посреща световното шоу Breakin` Mozart – изумителна синергия от класическа музика, зрелищни брейкденс съчетания и новаторска хореография. Мултимедийният танцов спектакъл среща на една сцена Моцарт с брейкденса и комбинира ефектно модерните елементи от ърбан културата с изяществото на класическата музика.

Оригиналната постановка се ражда по идея на немския диригент и режисьор Кристоф Хагел и танцувалната школа по брейкденс Dancefloor Destruction Crew по време на Моцартовия фестивал във Вюрцбург през 2013 и от тогава покорява публиката в цяла Европа още от първия акорд и движение. Талантливите брейкъри успяват да интерпретират изключително атрактивно чрез танците си музиката на австрийския вундеркинд. Breakin` Mozart показва нагледно, че творбите на Моцарт могат да звучат модерно – фънки, рокенрол, дори – техно. А в ролята на Кралицата на нощта от „Вълшебната флейта“ се превъплъщава колоритното американско сопрано Darlene Ann Dobisch. Резултатът е атрактивна хармонична магия от звук и визия на сцената, в която акробатничите движения не са самоцелни, а показват дълбокото разбиране на концепциите в музиката на Моцарт от брейкърите.

Dancefloor Destruction Crew са безспорно най-успешните брейк танцьори на Германия, но марката DDC е вече позната в цял свят. Поразяващият им стил и умения два пъти им печелят първо място на световния шампионат по брейкденс – Breakdance World Champion. През 2013 трупата получава престижната European Dance Award за най-добро танцово съчетание. Още с появата си танцьорите от DDC се превръщат в сензация заради оригиналните си и смели хореографии и стабилна дисциплина и се включват в много световни телевизионни и филмови продукции.

Участието на DDC в Breakin’ Mozart е също толкова важно, колкото и това на Хагел – танцьорите отдадено работят по създаването на хореографията и цялостната концепция на спектакъла. Те са отговорни за различни елементи – от визуалните, аудио и дигитални ефекти до рекламирането на шоуто.

Билетите за изумителното шоу вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на НДК.

Прочетете още