Смартфоните BlackBerry се завръщат

Смартфоните BlackBerry се завръщат
Снимка: 3RI©
16 Декември 2016

Смартфоните BlackBerry отново ще се завърнат. Едноименната компания обяви, че е постигнала дългосрочна сделка с фирмата TCL, която ще продължи да използва правата върху името BlackBerry за създаване и продаване на смартфони, съобщава онлайн изданието Engadget.

TCL вече има два смартфона с името BlackBerry, които в основата си всъщност са модели на Alcatel. Занапред обаче TCL ще разработва изцяло свои смартфони, които ще продава и поддържа след това. Сделката включва и придобиване на правата върху операционната система, която ще се използва от тези мобилни телефони. TCL ще може да избира каква платформа да използват телефоните дори и да не е разработка на BlackBerry.

Самата BlackBerry също ще има участие в новите смартфони. Компанията ще добави някои от своите специални софтуерни услуги за допълнителна сигурност, които направиха BlackBerry известна преди години. Първите телефони ще са готови до няколко месеца, когато двете компании ще обявят повече подробности за техните възможности.

Последният продукт на BlackBerry преди компанията да пренасочи дейностите по разработката и производството на телефони към TCL беше DTEK60.

Снимка: Teknoloji Haberleri

Той отчасти е проектиран и произведен от китайската компания TCL Corp. и използва версията на BlackBerry на операционната система на Android. Моделът DTEK60 конкурира по размери с iPhone 7 Plus и Google Pixel XL, но се предлага на по-ниска цена.

Тагове: Технологии

Прочетете още