Scarlett Johansson e най-високоплатената актриса в света, според класацията на Forbes

Scarlett Johansson e най-високоплатената актриса в света, според класацията на Forbes
17 Август 2018

Американската актриса Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света, според годишната класация на списание Forbes, предаде BBC. Тя е спечелила 40,5 млн. долара между 1 юни 2017 г. и 1 юни 2018 г., като е повишила доходите си над четири пъти спрямо предходната година. По-голяма част от сумата идва от участието й във филма "Avengers" на на Marvel Studios.

Скарлет изпревари Анджелина Джоли, която се нарежда на втора позиция с приходи от 28 милиона долара, главно благодарение на хонорара си за филма „Господарка на злото“ 2, който трябва да излезе през 2020 година.

Анджелина е следвана от Дженифър Анистън, която продължава да получава приходи от сериала „Приятели“ от 90-те години на миналия век. Това разбира се, са само част от нейните доходи. Тя застава на почетното трето място с 19,5 милиона долара.

По-нататък в класацията са носителката на Оскар Дженифър Лоурънс с 18 милиона долара, Рийз Уидърспуун с 16,5 милиона долара, Мила Кунис с 16 милиона долара, Джулия Робъртс с 13 милиона долара, Кейт Бланшет с 12,5 милиона долара, Мелиса Маккарти с 12 милиона долара и Гал Гадот с 10 милиона долара.

Изданието съставя ежегодната си класация на най-високоплатените звезди в киното въз основа на данни от бокс офиса и компанията Nielsen, както и от интервюта с хора от индустрията. При изготвянето на класацията Forbes отчита приходите на актрисите за периода 1 юни 2017 г. - 1 юни 2018 г. Общо десетте най-високоплатени актриси в света са заработили през този период 186 милиона долара.

Прочетете още