Roxette напускат сцената и отменят планираните си концерти

Roxette напускат сцената и отменят планираните си концерти
Снимка: Facebook/Roxette
20 Април 2016

Шведското дуо "Роксет" обяви, че отменя концертите си в Европа това лято и слага край на турнетата си.  Причина за това решение са лекарски препоръки към певицата Мари Фредриксон. Последното засега концертно изпълнение на поп дуото бе през февруари в Кейптаун.

"Това бяха изумителни 30 години. Особено горда и благодарна съм, че се завърнах през 2009 г. след сериозно заболяване и отведох още няколко пъти "Роксет" до различни краища на света",каза Фредриксон на сайта на "Роксет". 

Певицата бе диагностицирана с мозъчен тумор и се подложи на лечение срещу заболяването през 2002 г. След дълга пауза, през която Мари Фредриксон се лекува от рак, групата отново започна да свири през 2011г. Именно покрай новия им албум "harm School" видяхме и у нас – на 29 май 2011 г. на стадион "Георги Аспарухов".

Пер Гесле - другият изпълнител от дуото, отдаде дължимото на феновете и Фредриксон.

"Мари е богиня на великолепните рок изпълнения и невероятен интерпретатор на моята музика и текст", каза той.

Миналата година в интервю за Vesti.bg Пер Гесле заяви, че най-тежкият момент в кариерата му определено е болестта на Мари Фредриксон.

"Определено беше, когато Мари се разболя през 2002 г. Всичко беше против нея, имаше едва 5% шанс да оцелее. А сега тя е на турне, пее за вас и мен, за всички нас. Не е ли невероятна?"

Последната част от турнето на дуото по случай 30-годишнината от основаването му трябваше да започне с концерт през юни в Швейцария и да приключи с шоу в Москва през септември. 

Феновете на групата благодариха на любимите си музиканти и пожелаха успех на Мари Фредриксон

Вижте повече на vesti.bg

Прочетете още