Рок операта "Нострадамус" с представления в зала 1 на НДК и Античен театър

Рок операта
1 Май 2017

Всички ценители на изкуството ще имат възможността да се насладят на рок операта "Нострадамус" от Николо Коцев на 26 май в Античния театър в Пловдив и на 27 май в зала 1 на НДК в София.

Студийният вариант на "Нострадамус" излиза на диск преди 16 години, с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като "крайъгълен камък в жанра". Сюжетът на рок операта е базиран върху биографията на френския пророк Мишел де Нострадамус, който е предсказал смъртта на крал Анри II, Втората световна война с Хитлер, Френската революция и други. Застъпени са и пет от неговите най-ярки предсказания - три от тях са се случили, а другите две се отнасят за бъдещето.

Премиерата на рок операта на Николо Коцев беше през ноември миналата година на сцената на Държавна опера – Русе и отзивите са повече от хвалебствени. "Нострадамус", буквално разтърси Русенската опера.

Режисьор на постановката е Орлин Дяков, диригент - Найден Тодоров, сценограф - Иван Иванов-Йоани, хореограф – Филип Миланов, дизайнер на костюмите – Николай Бузов, а музикален директор е Николо Коцев.

В „Нострадамус“ участват български, турски и шведски артисти и музиканти. Сред новите лица в рок операта е талантливата млада изпълнителка Нора Караиванова, която е един от обещаващите гласове на българската музикална сцена. Певицата влиза в ролята на Катерина Медичи – влиятелна и силна жена, изиграваща положителна роля в съдбата на Нострадамус, когото спасява неведнъж.

Билети могат да бъдат закупени онлайн, както и на място в билетния център на НДК в София и Античния театър в Пловдив.

Прочетете още