Рисунка на Джон Ленън беше продадена на търг за близо 90 000 долара

Рисунка на Джон Ленън беше продадена на търг за близо 90 000 долара
Снимка: maccasmccartney
22 Май 2017

Рисунки на легендата на Бийтълс Джон Ленън и фронтмена на Нирвана Кърт Кобейн бяха продадени на търг в Ню Йорк. За 87 500 долара бе продадена скица на Ленън за корицата на албума на Бийтълс "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967).

Снимка: sgt-peppers-blog

Снимка: fabpaul

Предварителната оценка за лота беше 40 - 60 хиляди долара. От аукционната къща преди това увериха, че няма никакви съмнения относно автентичността на рисунката. Тя е намерена във Великобритания, в къщата, където Ленън е живял в продължение на няколко години.

Снимка: maccasmccartney

Рисунката на Кобейн е създадена когато е би ученик. Тя бе купена за 64 000 долара. Сумата е много по-висока от очакванията. Кърт подарил рисунката на своето семейство. Тя е предоставена на аукционната къща от бащата на музиканта Доналд Кобейн.

Беше продадено и гневно писмо на Кърт Кобейн до шефа на музикалния лейбъл DGS Дейвид Гефен, в което музикантът той изразява гнева си от статия в списание Vanity Fair от 1992 г., в което авторът казва, че Кърт и съпругата му Къртни Лъв се дрогирали, докато тя ила бременна. Кобейн пише в писмото, че смята да разпусне групата си, след като за него се пишат такива глупости, защото иска да остане нормален човек. 

Снимка: grungebook

Снимка: grungebook

Сред най-ценните лотове бяха пиано, на което е свирил Краля на рокендрола Елвис Пресли, както и негов диамантен пръстен. Музикалният инструмент бе продаден за 112 500 долара, и пръстенът за 204 800 долара.

За 112 500 долара бе купено яке на Краля на попа Майкъл Джексън.

Източник: БГНЕС

Прочетете още