Погребението на Chris Cornell ще се състои в петък

Погребението на Chris Cornell ще се състои в петък
23 Май 2017

Погребението на Крис Корнел ще бъде в петък (26.05). Предвижда се частна погребална служба в Hollywood Forever Cemetery.

Мат Камерън от Soundgarden написа за Корнел – „Моят тъмен принц си отиде. Благодаря за невероятната вълна от любов и доброта“.

Китаристът на Pearl Jam Майк Маккрийди, който беше част от Temple of the Dog с Крис Корнел, заяви пред „Seattle Times“ – „Крис Корнел нарисува в песен тъмнината и красотата на живота в Сиатъл. Крис означава много за мен днес, той ми се довери да свиря в Temple…

Той беше приятел, който ще ми липсва. Липсваш ми, братко“.

Снимка: usatoday

Предварителната лекарска експертиза заключи, че фронтменът на Soundgarden и Audioslave е починал вследствие на задушаване, което си е причинил сам. Полицията не подозира външна намеса.

"Случилото се е необяснимо и се надявам, че пълните резултати от аутопсията ще ни дадат повече информация", гласи изявление на съпругата му Вики Корнел, цитирано от "Ройтерс". "Знам, че той обичаше децата ни и не би ги наранил, като съзнателно отнеме живота си."

Снимка: usatoday

Според нея музикантът, който дълги години се лекува от различни зависимости, е приемал по лекарско предписание вещество, което действа срещу тревожност. Един от страничните му ефекти са депресивните състояния, които могат временно да повлияят на мисленето на пациента.

Адвокатът на семейството Кърк Пейсич заяви, че те са обезпокоени от прибързаните съобщения, че Корнел се е самоубил, преди да са излезли токсикологичните резултати. "Семейството смята, че ако Крис е отнел живота си, той не е съзнавал какво прави и че лекарства или други субстанции може да са повлияли на поведението му", казва той в изявление.

Прочетете още