Phil Collins смята, че събиране на Genesis е възможно

Phil Collins смята, че събиране на Genesis е възможно
20 Август 2018

В интервю пред Rolling Stone 67 годишният Фил Колинс, който е носител на 7 награди Грами обяви, че би участвал в ново събиране на легендарната група Genesis, но при едно условие. А то е – останалите членове на бандата Майк Ръдърфорд и Тони Бенкс да се съгласят зад барабаните да седне синът на Фил - Ник Колинс.

Припомняме, че Ник е неизменна част от групата на баща си, след завръщането му на концертния подиум миналата година.

На въпрос относно евентуално събиране на култовата банда след 11 годишна пауза, Колинс отговори: “Не бих казал, че това е невъзможно...” 

 “С Майк и Тони все още сме доста близки. Трудно ми е да си представя какво би било ако не седя аз зад барабаните, но всичко е възможно.”

Фил разказва, че и двамата му колеги били "силно впечатлени от Ник", след като го гледали да свири на живо с групата на Колинс миналата година в Лондон.

"И така, ако ще правим нещо заедно, май ще трябва зад барабаните да е Ник, защото аз няма да мога да се справя. Двамата го ценят достатъчно, за да му позволят да стане част от групата.”, добавя Колинс.

“Споменах идеята си на Тони много тихо - ако ще се събираме, на барабаните трябва да е Ник. Той не каза 'не', но пък и не съм сигурен дали изобщо ме чу.” - завършва Фил Колинс.

На 28-ми септември пък ще очакваме колекцията “Plays Well With Others”, която се състои от 59 парчета, обхваща цялата кариера на Фил Колинс и включва сътрудничества с Brian Eno, John Martyn, Eric Clapton, Paul Mccartney, Quincy Jones, Lil’ Kim и други.

Прочетете още