Peter Cetera oт емблематичната група Chicago с първи концерт у нас на 9 ноемрви в Зала 1 на НДК

Peter Cetera oт емблематичната група Chicago с първи концерт у нас на 9 ноемрви в Зала 1 на НДК
21 Май 2018

Краят на 2018-та година ще ни срещне с един от знаковите артисти за поколения българи – Peter Cetera, бивш фронтмен на емблематичната група Chicago. Самостоятелният концерт на Cetera ще се състои на 9 ноември в зала 1 на НДК. Радио 1 е медиен партньор на събитието.

Легендарният певец и текстописец със зашеметяваща кариера ще изпълни най-популярните и обичани песни на група Chicago като „If you leave me now”, “Hard to say I`m sorry”, “You`re the inspiration”, “Hard habit to break”, както и oще много други любими парчета от общо 18-те албума, които създава с рок бандата, наското влязла в Залата на славата на рокендрола. Освен тях Peter Cetera ще зарадва публиката и със селекция от авторска музика, част от неговите осем солови албума. Ще чуем „Glory of Love”, “Next Time I fall” с Аmy Grant, “Forever Tonight” с Crystal Bernard и други.

Peter Ceterа e oт артистите, чиято музикална кариера се развива бързо, а успехите не спират да го застигат. Стартира професионалния си път през 1967 г. с група Chicago, с която издават 17 албума и печелят редица отличия. Безспорният хит, написан от Cetera за десетия албум на бандата „If you leave me now” взима награда Грами и се превръща в първия сингъл хит номер 1 на групата. През 1986 година Cetera започва соловата си кариера, с която се записва в музикалната история с хита „The Glory of Love”, номинирана с Грами и част от саутрака на хитовия филм „Карате кид 2“. Парчетата „The Next Time I Fall” с Amy Grant, “Feels Like Heaven” с Chaka Kahn “After All” с Cher oт филма „Нов шанс“, както и песента “No Explanation” от мега хитовата лента „Хубава жена“.

В момента Cetera е на световно турне със своята банда и споделя музиката от 8-те си солови албума, както и най-големите хитове, написани с група Chicago.

В България ще имаме удоволствието да го чуем за първи път на живо на 9 ноемрви в зала 1 на НДК, а билети могат да бъдат закупени в бензиностанции OMV, билетен център НДК и мрежата на http://Eventim.bg

Прочетете още