Организират голям концерт в памет на Принс

Организират голям концерт в памет на Принс
Снимка: halalboyfriend
3 Август 2016

На стадиона в Минеаполис ще се състои концерт в памет на големия певец Принс. Продажбите на билетите ще започнат от следващия месец, а имената на участниците ще станат известни много скоро. „Радваме се, че ще можем да съберем, за да почетем Принс и неговото наследство. За целта няма по-добро място от неговия роден град Минеаполис“, заявиха представители на семейството на певеца.

Снимка: princeroad

Само преди месец мениджърите на певецът, които имат право да се разпореждат с неиздаваната му музика, обещаха да публикуват нечувани досега записи на изпълнителя, които да бъдат включени в театрална постановка или в шоу на „Цирк Дю Солей“.

Снимка: princeattitude-at-221b-baker-st

Преди това дойде и новината, че управата на имението на Принс „Пейсли парк“ обмислят да превърнат имота в място за туристически посещения от рода на „Грейсленд“ на Елвис Пресли. Докато бе жив Принс често организираше партита в „Пейсли парк“.

Снимка: aaronvintage

Принс, чието пълно име е Принс Роджърс Нелсън, почина на 21 април на възраст от 57 години. Той беше открит в безсъзнание в един от асансьорите на своето имение „Пейсли парк“ в щата Минесота.

След смъртта на известният американски певец се появиха много желаещи, да бъдат негови наследници. Кръгът на потенциалните такива, се стесни до шест. Други 30 кандидати за родство и за състоянието на певеца бяха определени като самозванци, съобщи агенция "Асошиейтед прес". Това е решението от последното заседание на съда под председателството на съдия Кевин Ейда от щата Минесота. Той назначи ДНК експертиза на шестимата му братя и сестри - Тайки, Шарън, Норийн Нелсън и Джон Нелсън, както и на племенничката Бриана и на внучката от рода Виктория Нелсън.

Снимка: onlyprincegifs

Принс се е женил два пъти. Първият брак е анулиран през 1999 г., с втората си съпруга музикантът се развежда през 2006 година. Не е оставил завещание, а размерът на наследството му не е определен. По-рано бе съобщено, че певецът е оставил след смъртта си цяла бизнес империя, която се оценява на 300 милиона долара.

Снимка: halalboyfriend

Изпълнителят спечели световна слава след излизането на албума му "1999" през 1982 г. На върха на славата си в САЩ неговата популярност е отстъпвала само на Майкъл Джексън. Принс е награждаван с много престижни награди, сред които "Оскар", "Грами" и "Златен глобус".


 

Тагове: В памет

Прочетете още