Новият iPhone 7 е водоустойчив и без жак за слушалки

Новият iPhone 7 е водоустойчив и без жак за слушалки
Снимка/ http://iphone7.tumblr.com/
8 Септември 2016

Новото поколение на iPhone идва с промени на почти всички ключови елементи, като някои от тях ще предизвикат недоволството на потребителите. Най-голяма критика ще понесе липсата на традиционен жак за слушалки.

Снимка: http://www.apple.com

iPhone 7 се сбогува с него, като занапред потребителите ще имат само един стандартен порт за всички устройства. Това означава, че тези, които са инвестирали в скъпи слушалки с нормален жак, ще трябва да използват преходник. Добрата новина е, че такъв преходник ще е включен в комплекта. Вместо жака iPhone 7 получава втори говорител и най-сетне ще има стерео звук и без слушалки.

Снимка: http://www.apple.com

Най-голямата промяна е при камерата на гърба. Всъщност, те вече са две, като според компанията това означава, че потребителите ще могат да използват двукратно оптично увеличение на снимките без да се влошава тяхното качество. Това е възможно, тъй като всеки сензор има различни лещи. Двете камери ще се предлагат само от по-големия модел - iPhone 7 Plus, като телефонът автоматично ще преценява коя камера кога да използва.

Стандартният iPhone 7 ще продължи да има една камера. Тя обаче също получава оптична стабилиация на изображението и по-новия сензор. Той е с 12 мегапиксела и според Apple е с 60% по-бърз и с 30% по-ефикасен от предишния модел. Има и нов процесор за обработка на снимките, както и четворна LED светкавица с 50% повече светлина спрямо предишния модел.

Камерата на предния панел е еднаква и за двата модела. Тя е със 7 мегапиксела и има дигитална стабилизация на изображението. Може да прави и видео.

Промяна има и при класическия Home бутон. Той вече е чувствителен на различна сила на натиска, както са тракпадите на лаптопите MacBook. Телефонът получава и система за известия подобно на Apple Watch, която вибрира според различни ситуации.

Apple обновява и дисплеите на телефоните, но не в резолюцията. Тя отново остава същата като при предишния модел - 1280х720 пиксела при iPhone 7 и 1920х1080 за iPhone 7 Plus. Вместо това самите дисплеи са по-ярки и с подобрена цветова гама.

Важна новост, която има при някои конкуренти от доста време е, че iPhone вече е водо- и прахоустойчив. Продажбите на модела, който ще се предлага и в още един цвят - Jet Black (още по-тъмен нюанс на черното), ще започнат от 16-ти септември тази година в избрани пазари и постепенно ще се увеличават. За България предвидената от Apple дата за начало на продажбите на iPhone 7 и 7 Plus е 23-ти септември.

Прочетете още на: http://http://www.vesti.bg

Тагове: Технологии

Прочетете още