Netflix очаква след време роботите да сe абонират за филми

Netflix очаква след време роботите да сe абонират за филми
Снимка: yranigami
2 Март 2017

Компанията Netflix вижда бъдеще, в което изкуственият интелект може да измести хората дори и в забавленията.

След няколко десетилетия роботите ще се абонират за онлайн услуги като Netflix и ще гледат филми. Това прогнозира изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастингс по време на презентацията си на Световния мобилен конгрес в Барселона.

"През следващите 20 до 50 години, ще трябва да водим доста сериозни дебати за хората. Не знам дали наистина ще може да се говори за забавление. Не съм сигурен дали след 20 или 50 години ще забавляваме вас или изкуствения интелект", коментира Хастингс пред публиката.

Снимка: jellyfishjulie

Според него още след 5 до 15 години изкуственият интелект ще се развие до степен, в която ще може да води пълноценни разговори с хората и те няма да могат да различават дали говорят с реален човек или машина. Той и преди е прогнозирал, че развитието на изкуствения интелект ще донесе много промени и в самия човек. Според него е напълно възможно хората да модифицират генетичния си код, за да станат по-силни, бързи и умни и да се конкурират с изкуствения интелект. Всичко това дори може да се превърне в състезание между хора и машини, смята той.

Снимка: jellyfishjulie

Хастингс очаква, че изкуственият интелект ще има и желание за забавление. Затова няма да се изненада, ако Netflix някой ден действително прави филми, които да се гледат от роботи.

Снимка: jellyfishjulie

Източник: https://vesti.bg

Тагове: Технологии

Прочетете още