На фокус: Биографичният филм за легендарния Фреди Меркюри - „Bohemian Rhapsody”

На фокус: Биографичният филм за легендарния Фреди Меркюри - „Bohemian Rhapsody”
Снимка: Peter Pham
19 Октомври 2017

Един от най-чаканите от нас филми е биографичната екранизация за живота на легендарния Фреди Меркюри. Обявеното официално заглавие е „Bohemian Rhapsody“. Миналата година стана ясно, че Рами Малек, придобил изключителна популярност покрай сериала „Mr. Robot“ е ангажиран за главната роля. Режисьор на лентата е Брайън Сингър, а автор на сценария е Джъстин Хейти. Продуценти са Греъм Кинг, Джим Бийч, Робърт де Ниро, Брайън Мей, Брайън Сингър и Роджър Тейлър.

Ето любопитна снимка от снимачния сет, на която можем да видим режисора Брайън Сингър, който е в компанията на Брайън Мей и най-великият от асовете в скоковете във вода Грег Луганис (по средата).

Снимка: https://www.instagram.com/bryanjaysinger/

Снимачният процес по „Bohemian Rhapsody“ е в ход и начинът, по който изглежда Малек в ролята, както и приликата на актьора с конкретната личност ни говори за цялостно физическо преобразяване. Но едва ли има актьор, който ще си позволи да се превъплъти в личност като Фреди, без да се посвети напълно на образа и без да вложи цялото старание на което е способен.

Ето първите кадри на Рами Малек като Фреди.

Снимка: https://www.instagram.com/bryanjaysinger/

Един от най-важните и трудни моменти, когато говорим за филм за Фреди Меркюри със сигурност ще са певческите умения на Рами Малек. Ясно е, че да възпроизведе специфичния му тембър е невъзможно, но дано имитацията във вокално отношение не ни разочарова.

Освен Рами Малек като Фреди, в „Bohemian Rhapsody” като останалите членове на легендарната група Queen ще видим Бен Харди (Роджър Тейлър), Гуилин Лий (Брайън Мей) и Джоузеф Мазело (Джон Дийкън).

Премиерата на филма „Bohemian Rhapsody” се предвижда за 25 декември 2018 г.

Прочетете още