Магданозът - суперхрана със суперсили

Магданозът - суперхрана със суперсили
Снимка: Don LaVange
23 Април 2015

Магданозът не е просто завършека на вашата гозба, а подправка със суперсили! Действието й върху здравето са повече от невероятни, така че не се колебайте да я прибавите към ежедневното си меню.

Магданозът е богат на минерали, фолиева киселина, калций, фосфор, цинк, протеини, бета каротин и витамин А, В1, В2, В12, С, К и РР. Богат е на хлорофил, който помага за поддържане на добър имунитет. Изключително полезен при всякакви възпалителни процеси.

Листата и корените му можете да използвате при инфекции на бъбреците, пикочните канали, както и при камъни в бъбреците и жлъчката. Същевременно с това прочиства токсините от тялото. Слави се и със способността да действа като четка на кръвоносните съдове срещу натрупване на лош холестерол и да освежаваща дъха.

Магданозът съдържа алфа-линоленова киселина и омега 3 мастни киселини, които са отлична превенция срещу сърдечносъдови заболявания. Помага успешно и при артрит.

В него се съдържат флавоноидите: апигенин, апиин, крисоериол, лутеолин и етерични масла. Притежава антиоксидантни свойства върху организма. Етеричните масла неутрализират някои агенти виновници за раковите заболявания.

Прочетете повече на fitwell.bg

Прочетете още