Лондонска туроператорска компания организира експедиции до "Титаник"

Лондонска туроператорска компания организира експедиции до
Снимка: mustseehistory
20 Март 2017

Повече от век след потъването на кораба „Титаник“, неговата история продължава да пленява хората от всички краища по света. И макар отдавна да има официална версия за неговия инцидент, апетитите към изследването му не са потънали на дъното на океана. Лондонска туроператорска компания дори се възползва от дори интерес, организирайки туристически експедиции до останките на лайнера, пише „Дейли Телеграф“.

Снимка: mustseehistory

Още през 2018 г. „Блу марбъл прайвът“ ще пусне офертите за екскурзиите на дълбочина 4000 метра под водата в Атлантическия океан.

Снимка: mustseehistory

Групата на привилегированите за това пътешествие вероятно ще е доста малка, тъй като посещенията ще бъдат скъпи – около 105 129 долара на човек.

Снимка: mustseehistory

Презокеанският лайнер "Титаник" потъва по време на първия си трансатлантически рейс в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. в северната част на Атлантическия океан след сблъсък с айсберг. Корабът потъва за 2 часа и 20 минути. В момента на катастрофата на борда му се намират 1 316 пасажери и 891-членен екипаж или общо 2 207 човека. От тях се спасяват 705, а 1 502 загиват. Корабокрушението на "Титаник" е определяно като едно от най-резонансните събития на XX век и една от най-големите по брой на жертвите морска и транспортна катастрофа в историята на корабоплаването.

Снимка: tylerjeck

Източник: БГНЕС

Тагове: Любопитно

Прочетете още