"La La Land" на голям екран и със симфоничен оркестър в Зала 1 на НДК

21 Юни 2017

Само няколко месеца след главозамайващия успех на "Оскар"-ите и световната му премиера като филм-концерт, българските зрители ще могат да се наслаждават на мюзикъла „La La Land“ на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър.

На 7 декември Зала 1 на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на култовата лента за премиерата на филма - концерт. Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България.

„La La Land“ отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин. 

Успехът на лентата наистина надмина всички очаквания. „La La Land“ бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите "Оскар" на американската Академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. Тя се превърна в големия победител на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Златен глобус“. 

Мюзикълът „La La Land“ обра и британските кино награди БАФТА, като получи статуетката за най-добър филм, Шазел – за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса. Мюзикълът взе и наградите за музика – на композитора Джъстин Гурвиц, и за кинематография.

Прочетете още