Kurt Cobain в цитати

Kurt Cobain в цитати
Снимка: www.youtube.com
20 Февруари 2018

Днес, 20 февруари се навършват 51 години от рождението на култовия фронтмен на Nirvana Кърт Кобейн. Освен вокалист на бандата, той е текстописец и композитор. В началото на 90-те години на XX век Кърт Кобейн се превръща в една от най-големите знаменитости в гръндж музиката.

Кърт, заедно с групата, издигат грънджа на световната сцена и превръщат този стил в символ на младото поколение от този период. А Сиатъл – градът на Nirvana, се превръща в град-музикална емблема.

Снимка: ipanx.sadewa

На 8 април 1994 г. той е намерен мъртъв в стая над гаража на дома му в Лейк Вашингтон, с пушка до него и предсмъртно писмо. По-късно аутопсията показва, че е умрял на 5 април от огнестрелна рана в главата. Официалната версия е самоубийство след употреба на наркотици.

Кърт Кобейн умира на 27 години и става неразделна част от митологизирания "Клуб 27" – великите в музиката, които остават завинаги на тези години.

Въпреки че напусна земния си път твърде млад, той остана в сърцата на поколения чрез музиката и стила си, които имат милиони последователи и до днес. Звезда, която умее да блести със собствена сила, човек на думите и автор на красиви стихове, той е събрал мъдростта си в следващите цитати.

Снимка: Takeshi

"Никога не съм жадувал нито за слава, нито за нещо подобно. Просто така се случи..."

"Желанието да бъдеш някой друг е загуба на самия себе си. По-добре да бъдеш мрачен мечтател, отколкото безмозъчен купонджия. По-добре да изгориш, отколкото да угаснеш."

"По-добре да ме ненавиждат за това, което съм, отколкото да ме обичат за нещо, което не съм."

"Направете вашата работа пълна с живот, а не живота пълен с работа. Всичко може да се преживее, ако изберете правилната песен."

Без него светът на музиката нямаше да бъде същият. И след него музиката не е същата.

Прочетете още