Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев

Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев
13 Октомври 2017

Дебютният игрален филм на режисьора Галин Стоев „Безкрайната градина” ще е откриващата лента на 31-вото издание на Киномания. Най-утвърденият кинофорум в България се продуцира от НДК и ще продължи от 16 до 30 ноември. На специална пресконференция в кино „Люмиер Лидл” екипите на Киномания и на „Безкрайната градина” разкриха интересни подробности от програмата на фестивала, а самото откриване ще е на 16 ноември в зала 1 от 19:00 часа.

Киномания избра да зарадва почитателите на седмото изкуство с „Безкрайната градина” в продължение на традицията от последните години кинофорумът да започва с премиерна българска продукция. Лентата разказа за живота на Филип, разпределен между приятелката му Соня, брат му Виктор и работата му като PR специалист. Но всичко това се променя в деня, в който той среща Ема – странно момиче, затворено в свой собствен свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

И тази година Киномания остава вярна на традицията да представя новия филм на Уди Алън в България. Този път това е „Въртележка”. Режисьорската лента „Субурбикон” на Джордж Клууни, който филм е черна комедия за объркани хора, правещи много грешни избори в наглед идилична общност през 50-те години също е сред хитовете на Киномания.

Сред най-интригуващите заглавия в програмата са един документален и един анимационен филм. „Buena Vista Social Club: Adios“ проследява прощалното турне на легендарната кубинска група, за която Вим Вендърс направи култовия си филм. Другото хитово заглавие е „Да обичаш Винсент” - първият в историята на киното пълнометражен анимационен филм, рисуван с маслени бои.

Най-мащабната руска продукция за 2017 г - „Матилда” също е сред изненадите на Киномания. Филмът е за любовта между руския император Николай Втори и балерината Матилда Кшесинска и вече успя да разбуни духовете в Русия.

Вече има онлайн резервация на билети. Интернет платформата за продажба ще функционира и за всички кина и зали от програмата на Киномания –  „Люмиер Лидл“, зала 1, „Дом на киното“, „Одеон“, „Културен център G 8“, „Euro Cinema“ и „Френски институт“.

Радио 1 е медиен партньор на Киномания 2017. Повече информация за фестивала, както и възможност да спечелите билети очаквайте в ефирa на Радио 1 и на сайта http://www.radio1.bg.

Прочетете още