Какво време ни чака през декември и ще има ли сняг

Какво време ни чака през декември и ще има ли сняг
Снимка: Kevin Dooley
30 Ноември 2015

В планините вече има сериозна снежна покривка, а на връх Ботев тя е 28 сантиметра, а на Черни връх - 18 сантиметра.

До средата на месеца обаче не се очаква да навали още сняг в планините и да се образува снежна покривка в равнината част на страната.

„Най-ниските температури, които очакваме през декември са между -10 и -5 градуса, а най-високите температури ще са между 11 и 16 градуса. Най-високите температури ще са през тази седмица, а най-ниските температури се очакват в края на месеца”, съобщи Анастасия Стойчева.

За днес синоптиците предвиждат предимно слънчево време. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Ще се задържи ветровито, с умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Сутринта ще е студено, с температури между минус 2° и 3°. През деня ще се затопли и максималните температури ще са между 9° и 14°.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен западен вятър. Минималните температури във вторник ще са между 2° и 7°, а в сряда с 2-3 градуса по-високи; максималните ще са предимно между 10° и 15°.

В четвъртък вятърът ще стихне и на места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и в планините.

Прочетете повече на vesti.bg

Прочетете още