Julio Iglesias издава албум-колекция с дуети

Julio Iglesias издава албум-колекция с дуети
Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music
28 Април 2017

Най-продаваният и успешен латино артист за всички времена продължава да пише история в музиката. Хулио Иглесиас ще издаде първия си дуетен албум в легендарната си 49-годишна звукозаписна кариера. Албумът носи заглавието “MÉXICO & AMIGOS”, предстои да излезе на 5 май и ще бъде наличен в http://musicmall.bg

С предстоящия нов проект, година и половина след премиерата на мултиплатинения албум „Mexico", Хулио Иглесиас затвърждава връзката, която има с музикалното наследство на Мексико, интерпретирайки всяка една песен със страстта, с която само той умее. Албумът е трибют към незабравимите композитори на Мексико и включва 12 песни с неподправената атмосфера на тази страна, изпълнени с неповторимия тембър на Хулио Иглесиас в дует с някои от най-успешните латино артисти, оставили по нещо свое, специално във всеки запис. Juan Luis Guerra, Plácido Domingo, Joaquín Sabina, Pablo Alborán, Andrés Calamaro, Diego Torres, Thalía, Eros Ramazzotti, Mario Domm (Camila), Sin Bandera и Omara Portuondo са гост музиканти в “MÉXICO & AMIGOS”.

“Албумът е посветен на всички тези велики композитори, които поколение след поколение изпълваха живота ни с любов, носталгия, спомени и незабравими моменти. Композитори, които след толкова много години продължават да живеят в сърцата ни. Искам с този албум да отдам пълното си възхищение и респект към тяхното творчество. Благодаря на всички артисти, които се включиха в записите за албума, за тяхната огромна любов и талант. Обичам ви завинаги“. – Хулио Иглесиас.

Снимка: theamericandavid-blo

Още с първия си албум трибют към музиката на Мексико, записан през 1976 година, най-успешният латино артист за пореден път изразява почитта и любовта си към страната, изиграла огромна роля по пътя му към световния музикален успех.

Първите концерти на Хулио Иглесиас в Мексико са в началото на 70-те години на миналия век и той бързо се превръща в най-популярния певец в най-голямата испаноезична държава в света. Хулио се влюбва в страната и народа й, и завинаги остава запленен от мексиканската култура, история, музика и обичаи.

С предстоящия нов проект дискографията на Хулио Иглесиас наброява впечатляващата цифра от 82 албума (в периода от 1968 година до момента). Общият брой в цифри е 49 години и поредица от хитове, златни и платинени албуми, продажби на 5 континента и песни, изпяти на 12 езика с над 300 милиона продадени копия по целия свят. Всичко това превръща Хулио Иглесиас в най-продавания латино артист в историята и част от Топ 10 на най-продаваните музиканти изобщо.

Прочетете още