Ивет Лалова продължава устремена към голямата си цел

Ивет Лалова продължава устремена към голямата си цел
Снимка: giovan-onthetrack
15 Август 2016

Голямата Ивет Лалова продължава да е основен източник на радост за България. Най-добрата ни спринтьорка записа поредното си страхотно представяне, след като днес се класира категорично за полуфиналите в спринта на 200 метра на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Сребърната медалистка от ЕП в Амстердам стартира в седма серия, като буквално отвя конкуренцията, финиширайки първа с време 22.61 секунди. Това я класира директно за следващата фаза, където тя ще бяга от шести коридор във втория полуфинал. Така тя се доближи още една стъпка по-близо до голямата си цел, а именно място сред осемте най-добри в дисциплината.

„200 метра е моята дисциплина и това се видя в сериите”, заяви Ивет Лалова след победата си. – Първото бягане трябва да бъде тактическо. Не мога да кажа, че съм се разходила, трябва да се бяга. Трябва да си подготвен и да се опазиш максимално, а и да следиш конкуренцията. Хубаво е, че спечелих тази серия, защото това ми дава един хубав коридор и влизам като лидерка в полуфиналите, а не с трето или четвърто време. Знаете, че там има брутален регламент. Именно заради това направих тази крачка назад на 100 метра, за да не направя някоя беля и да се отдам на любимата си дисциплина”, сподели още тя.

Снимка: ahatfullofskys

Полуфиналите на 200 м при жените са в ранните зори на 17 август от 04:00 часа българско време, като са вече ясни и съперничките, които ще застанат на пътя на Лалова към финала в дисциплината. Във втория полуфинал основен фаворит за първото място е котдивоарката Мари-Жозе Та Лу, която даде и най-добър резултат по време на квалификациите. Освен нея останалите претендентки за място във финала ще са Ела Нелсън (Австралия), Джена Прандини (САЩ), Наталия Погребняк (Украйна), Джоди Уилямс (Великобритания), Анжела Тенорио (Еквадор) и Симой Хакет (Тринидад и Тобаго).

Източник: БГНЕС

Тагове: СПОРТ

Прочетете още