Хю Джакман ще се превъплъти в ролята на Енцо Ферари

Хю Джакман ще се превъплъти в ролята на Енцо Ферари
Снимка: hughjackmania
16 Март 2017

Австралийският актьор, който изигра ролята на Върколака в поредицата "X-Men", е на път  да се превъплъти в ролята на създателя на известната италианска автомобилна компания "Ферари" Енцо Ферари.

Първоначално идеята е била филмът да бъде режисиран от Сидни Полак, но отговорната задача сега се пада на Майкъл Ман, който вече 15 години се опитва да реализира този проект. Припомняме, че Майкъл Ман е режисьорът на култовия филм от 1995-та година, "Жега" с участието на легендите Робърт Де Ниро и Ал Пачино. Режисирани и продуцирани от него са също:  „Последният мохикан“, „Вътрешен човек“, „Авиаторът“, „Маями Вайс“, „Ханкок“, „Обществени врагове“ и други.

Според предишни информации сценарият е на базата на биографичната книга от 1991 г. "Енцо Ферари: Човекът, автомобилите, състезанията, машината", (Enzo Ferrari: Tha Man, Thе Cars, The Races, The Mashine).

Действието във филма се развива през 1957 г., годината, която е била изключително бурна за историята на компанията "Ферари" и нейния собственик. Тогава италианският производител участвал в известното състезание "Mile Miglia", когато се случва трагедия, в която загиват състезател на "Ферари" и още девет души от публиката. Първоначално ролята на Енцо Ферари е била предназначена за Крисчън Бейл, но той се е отказал по здравословни причини.

Отделно от този филм режисьорът Клинт Истууд подготвя още един със заглавие "Ферари", посветен на създателя на компанията, в който главната роля е запазена за Робърт Де Ниро.

Тагове: Кино

Прочетете още