Холограмните очила излизат на пазара през 2017-та

Холограмните очила излизат на пазара през 2017-та
Снимка: theverge
14 Януари 2017

През 2017-та компанията Microsoft залага на холограмните очила, като предполага, че те ще са следващия голям хит. Microsoft обяви, че още тази година на пазара ще се появят няколко комплекта очила, които използват нейната технология HoloLens.

Снимка: theverge

Microsoft разработва HoloLens вече повече от година. Всъщност, технологията е смесица от виртуална и добавена реалност, която може да се използва дори за интерактивни игри, които се съобразяват с мебелите в помещението.

Снимка: theverge

В началото на 2016 г. компанията пусна и версия на устройството за разработчици, която струва 3000 долара и трябваше да им помогне да изучат технологията и да започнат да създават приложения и игри за нея. След това новините за HoloLens намаляха, като от време на време Microsoft правеше демонстрации на способностите на разработката.

Снимка: wired

Сега обаче компанията е готова да пусне технологията на пазара. Тя вече има сключени партньорства с Dell, Acer, HP, Lenovo и 3Glasses. Всички компании още тази година ще пуснат свои очила, които използват HoloLens. Всяка от тях ще добави и свои елементи към устройствата, ще има и най-различни дизайни. За разлика от първата версия, цените на очилата ще са доста по-ниски и ще започват от $300.

Тагове: Технологии

Прочетете още