Guns N` Roses отново са в Billboard Top 10 с преизданието на „Appetite For Destruction“

Guns N` Roses отново са в Billboard Top 10 с преизданието на „Appetite For Destruction“
11 Юли 2018

Guns N` Roses се завърнаха в Billboard Top 10 с преизданието на култовия дебютен албум „Appetite For Destruction“ - ремастерирана и разширена версия. Лукзозният юбилеен бокс-сет със заглавие „Appetite For Destruction Locked N' Loaded “ излезе на музикалния пазар на 29 юни и вкара групата в топ 10 на Billboard отново – близо 30 години, след като заглавието бе за последен път в престижната класация.

Богатото на екстри издание - бокс-сет съдържа 49 неиздаване досега парчета на легендарната банда и отчита над 33 000 еквивалентни продажби за първата седмица на пазара в САЩ. Тази цифра се базира на физически продажби, даунлоуд и стрийминг.

Една от новите бонус мелодии на сета - неиздаваната по-рано версия на архивната песен "Shadow of Your Love", популяризирана в радиостанции е достигнала номер 5 в Mainstream Rock Songs airplay chart.



Интересно е да отбележим, че „Appetite For Destruction“, издаден на 31 юли 1987 година, дебютира в класацията за албуми Billboard Top 200 на 29 август 1987 г. под номер 182 и в крайна сметка достигна № 1 в почти година по-късно (6 август 1988 г.). Албумът съдържа дванадесет песни, като три от тях влизат в челната десетка на Billboard Top 100. Сингълът Sweet Child O`Mine е и първият им №1 хит в САЩ.

Албумът прекарва пет седмици на почетното първо място и през 1988 (точно преди 30 години) финишира като номер 6 най-голям албум на Billboard Top 200, превръщайки се в най-продавания дебютен албум в музикалната история с тираж от 15 млн. копия само в САЩ.

Прочетете още