Джак Никълсън се оттегля

Джак Никълсън се оттегля
Снимка: indiewire
25 Януари 2017

Великият Джак Никълсън окончателно приключва с актьорска кариера, оставила толкова трайна следа в световното кино. Три месеца преди да навърши 80 години, носителят на 3 награди “Оскар” е решил официално да се оттегли от голямото кино след легендарната си кариера, продължила шест десетилетия. Припомняме, че последната му роля беше преди 7 години във филма “Как да разбера?” (How Do You Know?).

Снимка: soundsnaked

За пенсионирането на големия Джак се заговори още преди три години, но преди дни неговият близък приятел и екранен партньор в класиката “Волният ездач” Питър Фонда потвърди, че Никълсън е приключил с актьорските изяви. “Мисля, че Джак няма повече да се занимава с роли в киното. Той свърши много работа и в момента и се осигури прекрасно във финансово отношение”, каза в скорошно интервю Фонда.

Джак е наричан “звяр” във филмовия бизнес заради изключително силните си, агресивни и насищащи екрана артистични изяви. Той е майстор импровизатор, който притежава неподражаема харизма, уникални маниери и подход към драматургичния материал. Никълсън е признат за един от най-великите актьори на всички времена, неговите изпълнения са копирани и имитирани.

Снимка: thevaultofretroscifi

Джак Никълсън може да се оттегли, но неговото безкрайно качествено артистично наследство ще продължава да вдъхновява и да удовлетворява милиони хора с вкус към хубавите неща в живота.

79-годишният Джак Никълсън е номиниран 12 пъти за награда “Оскар” и 3 пъти става носител на престижния приз. Никълсън печели 3 награди БАФТА и 7 “Златни глобуса”.

Снимка: gentlemanstravels

В своята 60-годишна филмова кариера той участва в ленти, превърнали се във вечни класики - “Полет над кукувиче гнездо”, “Сияние”, “Китайски квартал”, “Батман”, “Колкото толкова”, “Вълк” и редица други.

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още