Днес се открива Пловдивският драматичен театър

Днес се открива Пловдивският драматичен театър
Снимка/ facebook
23 Юни 2016

Днес е откриването на Драматичен Театър Пловдив след основен ремонт.

Припомняме, че през август 2013 г. в театъра избухна пожар, който направи сградата неизползваема. В края на април 2015 г. бе изготвен технически проект за ремонт за над 4 000 000 лева. След пълен ремонт и подменяне на цялостното оборудване Пловдивският драматичен театър ще има всички екстри, за които сме си мечтали - нова инсталация, сцена с горна и долна механизация, най-доброто осветление, най-съвременна озвучителна система.

"Който има път, може да дойде да види колко хубаво е станало." Това каза премиерът Бойко Борисов преди началото на вчерашното правителствено заседание във връзка с изгорелия през 2013 година Драматичен театър в Пловдив.

"Приключва една голяма градска тема, породена от нещастен инцидент. Това обаче до голяма степен мотивира държавата да инвестира средства, с които, освен отстраняване пораженията от пожара, успяха да модернизират изцяло оборудването", заяви преди време кметът Иван Тотев и подчерта, че така градът под тепетата се е сдобил с най-модерния театър в момента.
Той бе категоричен, че за Община Пловдив е било удоволствие да помогне на театъра, предоставяйки му сцената в Дома на културата.

Тагове: Театър