Не пие и не пуши, но е пристрастен към кафето, това е различният Слаш

Не пие и не пуши, но е пристрастен към кафето, това е различният Слаш
Снимка: double--talkin--jive
23 Юли 2016

Днес рожден ден празнува невероятният китарист Соул Хъдсън или както е по-известен за целия свят, Слаш.

Китаристът, който постигна световни успехи през 80-те и 90-те с Гънс Ен' Роузис е роден на 23 юли 1965г. и днес става на 51 години.

Снимка: imcreepingdeath99

В официалната класация "100-те най-велики рок-сола на всички времена" присъстват две изпълнения на Слаш - "Sweet child o'mine", "November rain", съответно на 15-то и 20-то място.

Снимка: slasholic

В късните години на Гънс Ен' Роузис Слаш формира страничния проект Slash's Snakepit, с които издава два албума. След разпадането на Гънс Ен' Роузис, част от бившите членове на групата формират Велвет Риволвър през 2002 година. Осем години по-късно Слаш издава първия си солов албум, озаглавен просто "Слаш", в който взимат участие голям брой световно известни музиканти. Следват още два солови проекта, съответно през 2012 и 2014 г.

През декември 2015 г. е поставен на 65-о място в класацията 100 Greatest Guitarists на списание Ролинг Стоун.

Снимка: wtf-fun-factss

Няма как ценител на качествената музика, да не се вдъхнови от соловите изпълнения на Слаш. По случай рожденият му ден, ви представяме 5 интересни факта за него, които сигурно не знаете.

1. Започва с барабани

Първият инструмент, на който Слаш свири като дете, са барабаните, когато участва в училищна постановка. Колелото също се превръща в негова страст. Дотолкова е вманиачен, че започва да участва в състезания и става шампион. В тийнейджърските години зарязва колелото за сметка на китарата. Прякора Слаш (от англ. slashing - стремителен, динамичен) получава от актьора Сиймор Касъл, баща на негов приятел и съученик. Причината е, че малкият Соул бил много буен, непрекъснато тичал за някъде и все измислял щуротии.

2. Майка му имала връзка с Дейвид Бауи.

Слаш живее в Лос Анджелис, Калифорния, но е роден в Хампстед, Англия, и има двойно гражданство - американско и британско. В кръщелното си свидетелство легендарният китарист е записан като Соул Хъдсън. Расте с музиката на "Доорс" и "Лед Цепелин" и постоянния мирис на трева, любими на артистичните му родители. Майка му Ола, която е афроамериканка, е дизайнер на сценични костюми. Нейни клиенти са били Джон Ленън, Ринго Стар и Дейвид Бауи. Баща му Антъни е английски художник, правил обложките на албуми на Нийл Йънг и Джони Мичъл. Слаш споделя в едноименната си автобиографична книга, че след като родителите му се развеждат, майка му има любовна афера с Дейвид Бауи. Един от първите концерти, които Слаш посещава, е именно на гаджето на майка му.

3. Дефибрилатор в сърцето

Китаристът живее и тича по сцената с дефибрилатор в сърцето си. Заради злоупотребата с наркотици и алкохол музикантът нееднократно е на косъм от смъртта. Три пъти сърцето му спира, а през 2001 г. здравословното му състояние се влошава дотолкова, че лекарите му дават от 6 дни до 6 седмици живот. Тогава се налага да имплантират дефибрилатор в сърцето му, с който живее и до днес. Вече близо 7 години Слаш не пие, не взема наркотици и не пуши, но казва, че е пристрастен към кафето.

4. С Перла се женят два пъти

Звездата признава, че е успял да се отърве от наркотиците благодарение на жена си Перла Ферар. Тя е с кубински произход и е втората му съпруга, с която сключват брак през 2001 г. Раждат им се двама синове - Лъндън и Кеш. През 2010 г. музикантът подава молба за развод, но впоследствие двамата изглаждат отношенията си. Година по-късно Слаш и Перла подновяват брачните си обети на остров Ибиса.

5. Раздялата с "Гънс енд Роузис" през неговия поглед

Слаш и Аксел не си говореха дълго, след като китаристът напуска групата в средата на 90-те. В биографичната си книга, издадена през 2007-а, Слаш разказва защо се маха от бандата. Дразнят го неуважението на Аксел Роуз към публиката и екипът, с който музикантите работят. Вокалистът непрекъснато закъснява за концерти и има грубо отношение към феновете. Аксел принуждава останалите членове на бандата да подпишат договор, с който му дават правото да притежава името на групата. Слаш се вбесява от уволняването на Стивън Адлър и напускането на Изи Страдлин.

Снимка: blog-music-is-my-life

Дълго време музикантът бе категоричен, че оригиналният състав на "Гънс енд Роузис" не би могъл да се събере отново. Но тази пролет, за голямо щастие на всички фенове, Аксел и Слаш се събраха.

Тагове: рожден ден

Прочетете още