DMX е арестуван за укриване на данъци

DMX е арестуван за укриване на данъци
Снимка: Rzom_
14 Юли 2017

Рапърът DMX се предаде на федералните органи след обвинения в данъчни измами и бе арестуван, съобщиха нюйоркски прокурори.

Според обвинението артистът е укривал приходи от милиони долари от властите и дължи данъци на стойност от 1,7 милиона. Тези завидни печалби той е завоювал със своите изпълнения, телевизионни предавания и песни - включително хита от 2003 г. "X Gon' Give it to Ya", но не обявявал тези средства. Оказва се, че DMX е избягвал личните си банкови сметки, като е използвал такива под чуждо име.

„Рапър или не, всички американци трябва да си плащат данъците", заявиха прокурорите от Манхатън, допълвайки: "Ние ще преследваме тези, които умишлено избягват това основно гражданско задължение”.

46-годишният музикант трябва да се яви пред федерален съд, като съществува опасност от ефективна присъда от 40 години затвор.

DMX притежава доста цветна криминална история. Той е арестуван за правонарушения, включително притежание на наркотици, безразсъдно шофиране, жестокост към животни, както и за отказ от издръжка на дете.

Прочетете още