"Deadpool 2" оглави боксофис класациите по света

22 Май 2018

Съвсем според очакванията втората част на хитовата продукция на Marvel Comics - "Deadpool 2" оглави класациите по целия свят. Лентата касира 125 милиона долара само за уикенда в САЩ. Приходите са по-малко от постижението на първия филм, който със 132,4 милиона постави рекорд за дебют на продукция, забранена за зрители до 18 години, но бяха достатъчни да изместят "Avengers: Infinity War" от челната позиция. Така "Deadpool 2" отбеляза и втория най-силен старт в историята на "Twentieth Century Fox".

В саундтрак албума към "Deadpool 2", който излезна на музикалния пазар в петък (18 май) от Вирджиния Рекърдс/Sony Music са включени изпълнения от поп дивата Селин Дион с пилотния сингъл и специално записан за проекта 'Ashes', бенгър колобароцията между Diplo, French Montana, Lip Pump и Zhavia Ward в "Welcome To The Party", Peter Gabriel, Cher, Dolly Parton и др.  

На второ място в боксофиса, както казахме се нарежда "Avengers: Infinity War", след като три седмици беше на върха в Северна Америка. Общите приходи от филма на вътрешния пазар са 595,4 милиона долара и 1,2 милиарда долара в чужбина. Филмът вече зае петото място по приходи за всички времена в света.

Прочетете още