Bruno Mars дарява 1 милион долара за благотворителност

Bruno Mars дарява 1 милион долара за благотворителност
Снимка: Guise Archives
21 Август 2017

Носителят на Grammy Bruno Mars оповести, че дарява 1 милион долара от приходите от свой концерт в Мичиган. Средствата ще са за подпомагане на жителите на град Флинт в щата Мичиган, които пострадаха от недостига на чиста питейна вода, съобщават американски издания.

През 2014 във Флинт бяха сменени ползваните водоизточици, но не бяха добавени намаляващи корозията фосфати и това доведе до замърсяване на питейната вода с олово от стари тръби. Високи нива на токсично олово бяха открити у деца и 12 души умряха от легионерска болест, като експерти подозират, че смъртните случаи са свързани с нечиста питейна вода.

Снимка: Themeplus

През 2011 г. Bruno е обявен от списание Time за един от "100-те най-влиятелни личности в света". Той има 2 награди Grammy и цели 18 номинации. От албумите му са продадени 11 милиона копия и 68 милиона от синглите му. За четири от синглите му се счита, че са сред най-добре продаваните сингли на всички времена. Mars се счита за един от най-успешните индивидуални музиканти в света, достигнал 5 номер-едно сингъла в Хот 100 на Billboard от началото на кариерата му през 2010 г. насам.

Прочетете още