Beyoncé дари $100 000 за стипендии на студенти

Beyoncé дари $100 000 за стипендии на студенти
Снимка: celebrityabc
19 Април 2018

Beyoncé дари 100 хиляди долара на университети, чиито студенти са предимно чернокожи. Това стана ясно скоро, след като поп-звездата откри световния музикален фестивал Coachella, където дивата отдаде почит на младежите. Сумата ще бъде предназначена за стипендии на въпросните студенти за академичната 2018-2019 година.

Дарението е част от кампанията BeyGOOD. 4-ма студенти от 4 университета в САЩ ще получат въпросната стипендия от $25 хиляди, отпусната от певицата.

Припомняме, че с участието си на фестивала Coachella Beyoncé официално прекрати отпуска си по майчинство. Тя разтърси около 100 000 души с двучасов репертоар от хитове, а една от големите изненади на вечерта бе появата на бившите ѝ колежки от групата Destiny's Child. Beyoncé е първата цветнокожа жена, която има честта да е хедлайнер на Coachella. Припомняме, че тя трябваше да излезе на сцената в рамките на миналогодишното издание на фестивала, но отказа заради бременността си.

Освен това, Beyoncé и JAY-Z скоро тръгват на турне, озаглавено "OTR II", което започва на 6-ти юни, 2018 в Кардиф, Великобритания. Турнето ще премине през 15 града във Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швеция, Франция, Полша, Италия и Испания. След това "OTR II" продължава в 21 града в Северна Америка.

Прочетете още