АББА планират да се съберат отново

АББА планират да се съберат отново
Снимка: Franklin Heijnen
13 Септември 2017

АББА планират да се съберат отново, но по малко по-нестандартен начин. Шведските суперзвезди ще организират виртуално турне, което ще се проведе през 2019 година. Турнето ще включва и четиримата членове на АББА, която е сформирана в Стокхолм през 1972 г. Те ще са под формата на холограмни изображения.

Единият от членовете - Бени Андершон потвърди, че групата ще обедини сили отново, макар и под дигитална форма. Според него проектът ще отнеме време, тъй като дигитализирането на едно лице не става бързо.

„Забавно е, че ще бъде толкова технологично развито. Ще бъде интересно“, сподели 70-годишният музикант в интервю за шведския в. „Експресен“.

АББА, чието име е съставено от първите букви на собствените имена на четиримата членове (Агнета, Бени, Бьорн, Ани-Фрид) се разделят през 1982 г. след многобройни успехи и десет години заедно. През 2000 г. година на групата е предложено да се събере за световно турне при фантастични финансови условия на стойност почти 1 милиард долара. Единственият член на АББА, който категорично отказва, е Агнета.

Групата е продала 370 милиона копия от своите албуми, което я нарежда на второ място по продажби в Европа след Бийтълс и на четвърто място в света. Имат издадени осем албума: Ring Ring (1973), Waterloo (1974), ABBA (1975), Arrival (1976), The Album (1977), Voulez-vous (1979), Super Trouper (1980) и The Visitors през 1981-ва година.

До днес Агнета Фелтскуг, Ани-Фрида Люнгста, Бьорн Улвеус и Бени Андершон, не са се събирали, но въпреки изминалото време те са решени да запазят духа и спомена за тяхната група.

Прочетете още