5 навика, които помагат на японките да се поддържат фини и млади

5 навика, които помагат на японките да се поддържат фини и млади
Снимка: rbortf
20 Февруари 2017

Японките се славят с добре поддържан външен вид. Винаги фини и елегантни. Представяме ви тайните на японските, които ги поддържат млади, красиви и слаби.

Снимка: frozenteadrops

Ето и кои са те:

Богат и балансиран хранителен режим

Заблуда е, че жените в Япония се хранят само със суши. Храната им е разнообразна, но и добре балансирана, лишена е от твърде калорични храни. Салата от морски водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и щедри количества зелен чай. Японките се хранят предимно с плодове и зеленчуци, които са сезонни.

През зимата се консумира повече месо, горещи напитки, особено топли супи. През лятото се залага на студените ястия, морски дарове и салати.

Снимка: forevervamp

Методи на готвене

Традиционната японската кухня използва предимно задушаването, печене или пържене в специален тиган, с много малко мазнина, като основен метод за приготвяне на ястия. Зеленчуците са нарязани, за да изглеждат по-добре, но и се готвят по-бързо. Предимството на тези методи е, че храните запазват много от хранителните си свойства.

Японките не прекаляват с подправките. Стараят да запазят вкусовете и ароматите на използваните продукти. Същината на японската кухня е в естествената красота, цвят и аромат. 

Снимка: thisisy0urbrain0ndrugs

Културата на хранене

Храненето в Япония е ритуал. Консумират храната бавно, на малки хапки и порции. Рядко използват излишни украси и декорации за чиниите. Акцентът е върху сервираната храна.

Оризът може да присъства на трапезата по всяко време, включително за закуска. При всяко хранене се поднася чай, а сред традиционните мезета е сурово конско месо, нарязано на тънко (басаши).

Снимка: visual-me

Закуската - основното хранене за деня

Храненето сутрин е най-важното в Япония. Закуската включва няколко ястия - риба, ориз, омлети, водорасли, чай, супа с мисо (традиционна японска подправка).

Нищо сладко за десерт

Десертите се срещат изключително рядко.

Снимка: bummmmmer-blog

Прочетете още