2CELLOS с видеоклип към “My Heart Will Go On”, заснет в България

2CELLOS с видеоклип към “My Heart Will Go On”, заснет в България
12 Януари 2018

Най-успешното и динамично инструментално дуо, 2CELLOS, започна 2018-та година с премиера на новия си видеоклип към интерпретацията на класиката “My Heart Will Go On”, сингъл от последния албум на дуета, озаглавен SCORE. Видеото е заснето в студио в България през февруари, 2017 г. под режисурата на сърбина Александър Керекес. За реализацията на видеото българският екип от продукцията построява специални декори и създава макет на легендарния кораб „Титаник“.

„Това е вторият видеоклип, по който работим заедно с Александър. С него заснехме и видеото към темата от филма „Гладиатор“. Обожаваме мащабите, в които той мисли и действа като режисьор. Смятаме, че стилът му идеално се вписа за визуализирането на емблематичната мелодия от култовия филм на Джеймс Камерън“. – споделят 2CELLOS.

„My Heart Will Go On” е основната музикална тема от незабравимия саундтрак към филма „Титаник“, написана от Джеймс Хорнър и отличена с награда Оскар за „Песен от филм“.

2CELLOS притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални жанрове – от класическа и филмова, до поп и рок музика. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация,  независимо дали изпълняват творби от Бах и Вивалди, или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо, 2CELLOS не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джон, като 2CELLOS бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.

“Score” се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и е наличен в www.musicmallbg тук: http://bit.ly/2kN8xc4

Прочетете още