25 години от смъртта на легендарния Freddie Mercury

25 години от смъртта на легендарния Freddie Mercury
Снимка: sirpeter64
24 Ноември 2016

Фреди Меркюри, както всички знаят е певец, фронтмен на Queen, композитор и брилянтен изпълнител на живо.

Автор е на 10 от общо 17-те песни в албума „Queen's Greatest Hits": „Bohemian Rhapsody", „Seven Seas of Rhye", „Killer Queen", „Somebody to Love", „Good Old-Fashioned Lover Boy", „We Are the Champions", „Bicycle Race", „Don't Stop Me Now", „Crazy Little Thing Called Love" и „Play the Game".

Снимка: after-world-chronicles

Най-забележителният аспект на творчеството му като композитор е обединяването на жанровете, които използва: рокабили, прогресив рок, хеви метал, госпел и диско. Уникален е със своите изпълнения на сцена заради театралното си представяне, което предизвиква истински фурор сред публиката на неговите концерти.

Снимка: gregorygalloway

Той почива в своя дом в Лондон на 24-ти ноември 1991 г. от бронхиална астма, усложнена от синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН).

Той беше и си остана единствен по рода си. Той беше и винаги ще бъде магия. Фреди Меркюри ще остане в спомените на милионите си почитатели с великолепната си музика, с умението да се наслаждава на живота докрай и с остроумните си изказвания. Ето някои от тях.

„Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда”.

„Парите не могат да купят щастие, но, по дяволите, могат да ти го донесат!”

„Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен.”

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!”

„Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам.”

„Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем - една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка.”

Поклон!

Тагове: В памет

Прочетете още