10 вдъхновяващи цитата от любими филми

10 вдъхновяващи цитата от любими филми
21 Август 2018

Филмите са онова наше вдъхновение, което ни помага да преоткрием себе си, а в много от тях откриваме мотивация или понякога собствената си история. Има случаи, в които сядаме пред екрана, за да гледаме за пореден път любимата ни лента, знаем че ще видим обичан момент, който е запечатан в съзнанието ни, или на който искаме да се насладим отново и го правим. Има филми, които никога не се забравят, заради реплики, които винаги се помнят. Вдъхновени от киното, споделяме любими на много от нас цитати, които ни напомнят да не забравяме важни неща за живота.

1. „Първата реакция към операта е много силна. Или се влюбваш в нея, или я намразваш. Ако я обикнеш, е завинаги. Ако ли не, може и да се научиш да я цениш, но никога няма да стане част от душата ти.“ - "Хубава жена"

2. „Ако вярваш в любовта от пръв поглед, никога не спираш да се оглеждаш.“ - "Отблизо"

3. „Не трябва да се опитваме да угодим на всеки, защото това е невъзможно. Трябва да правим това, което ни кара да се чувстваме удобно и приятно.“ - "Алиса в страната на чудесата

4. „Великите мъже не са се родили велики, те са станали велики след това.” - "Кръстникът"

5. „Мина време, бях с много жени и когато ставах прекалено близък с тях, те все ме питаха дали ще ги помня. И аз отговарях - да, ще те помня! Но тази, която никога няма да забравя е тази, която никога не попита.“ - "Малена“

6. „Животът се движи доста бързо. Ако от време на време не спирате и не се оглеждате, може да го пропуснете.“ - "Почивният ден на Ферис Бюлер"

7. „В тази връзка има страст, колкото между два синигера. Искам да те видя зашеметена. Да левитираш, да пееш в екстаз, да танцуваш като дервиш. Ликувай от щастие или остани отворена за бъдещи изживявания. Знам, че звучи банално, но любовта е страст, лудост, усещане, че не можеш да живееш без другия. Искам те влюбена до уши. Намери си някой, когото да обичаш до полуда и да е взаимно. Как да го намериш? Забрави главата си и слушай сърцето. А тук не долавям сърце. Истината е че животът е безсмислен без това. Ако минеш цялото пътуване без да си се влюбил силно, животът ти е празен. Трябва да опиташ. Защото, не опиташ ли, все едно не си живял...“ - "Да Срещнеш Джо Блек"

8. „Най-великото нещо, което някога ще научиш, е просто да обичаш и да бъдеш обичан в замяна.“ - "Мулен Руж"

9. „Няма по-жалка гледка от ампутирания дух. За него няма протези.“ - "Усещане за жена"

10. „Не позволявайте на никой, никога да ви кара да се чувствате така, сякаш не заслужавате това, което искате.“ - "10 неща, които мразя у теб".

Прочетете още